Farsund-Inverness

Så var vi kommet oss over dammen til Inverness. Overfarten startet på onsdag 15. juni. Vindutsiktene var meldt til å være skiftende, men stort sett ikke mer enn frisk bris. I og med at vi begynte å bli lei av folk som lo av oss når vi sa vi skulle til karibia med vår lille farkost, var valget såre enkelt, vi måtte reise. Etter en handlevogn med matvarer var stuet vekk heiste vi seil. Vi startet med vind rett i fleisen og pølsemiddag som gikk både ned og opp. Senere på natten kom det noen delfiner på besøk og hadde en liten oppvisning for oss. Dagen etter snudde vinden og solen forsvant bak en stor stor sky. Vi hadde nå omtrent en frisk bris rett i ryggen som feide oss avgårde i syv mils fart. Jørgen fikk til og med seg en ni knops surf på sin vakt. I starten hadde bølgene overtaket på oss, slik at vi stort sett lå i køya de 8 timene mellom vaktene, men senere kviknet vi til og Roger disket til og med opp med vafler på morgenkvisten! Ettersom vi passerte en god del oljerigger mente Odd Rune det hadde gjort seg med et bilde til dere lesere, så han gikk så nær som han kunne for å få et godt bilde. Men det likte ikke oljeriggfolkene. Plutselig spraket det i vhfen «Sailing vessel, sailing vessel, this is oilrig 6.» Vi ble pent nødt til å legge om kursen mer styrbord. Morgenen etter kunne vi se Skottland, men det tok likevel godt over et døgn før vi nådde havn. På grunn av den sterke tidevannstrømmen måtte vi legge oss på svai i noen timer slik at vi fikk medstrøm inn til havn. Og for en strøm! Vi gled nesten sidelengs under broa ved inverness. I morgen eller torsdag går turen videre opp i Caledoniakanalen. Har lagt ut noen fotografier under bilder.

Advertisements

15 responses to “Farsund-Inverness

 1. Hei derborte i utlandet!
  Holder på å trene opp et par brevduer til å frakte daglig post til dere, men de jeg har fått tak i er noen sjøkleine pingler, så jeg dropper dem, mens jeg derimot har funnet ut at jeg selv er sjøsterk som bare det etter å ha tålt alt Hurtigruta måtte by på innaskjærs, og sannelig min sydvest så greier jeg nå Austhavet mellom kjøllefjord og Mehamn i 20m/sek sør sørøst uten antydning til kvalme. Angrer på at jeg ikke blei med dere. Kunne jo i det minste vært en staselig gallionsfigur.
  Gøy med fotos fra mer eller mindre offentlige steder.
  God tur videre innaskjærs.

 2. Hei modige seilere !!
  Gratulerer med første havkryssing. Bra at det går fint for dere 🙂
  Jeg seiler litt selv og synes det er spennende å følge dere på ferden, for jeg holder meg kun langs kysten selv. Jeg har lest litt på reisebeskrivelser til andre langturseilere og funnet det interessant, men nå seiler jo dere fra Kristiansand, og så kjenner jeg faren til skipperen, så det er litt ekstra spennende å følge med på deres seilas til Caribien.
  Jeg ønsker dere lykke til videre og håper alt går bra for dere !!!
  MvH Sigtor

 3. Meget bra jobba gutter, vi ses på vei til karibien hvis vi bare får løs flokene i fortøyningene innen 1. juli hilsen Pingvin36

 4. Dåkk e kjempe flinke! Flotte bilder dåkk har lagt ut 😉

  Og roger, kanskje du skulle lånt någen av sjøsykeplasterne te odd rune så slippe du å spy ;P Og ver forsiktig me smygerne….

  Lykke te videre me seilingen!!

 5. Altså…Sidan de er out of town denne sommaren har me på Tynning skaffelse oss eit sett substituttar. Kva er vel meir naturleg enn kattungar med dei velklingande namna «Roger» og «Odd Rune»?

  Og nei, me har ikkje glømt tredjemann på skuta. Kattungen frå forrige kull (desember 2010) har i lang tid vore namnlaus. No lyder han villig kvar gong me ropar på «Jørgen»!

  God tur vidare!:)

  • Hehe! Fantastisk bra! Dette synest mannskapet er stas! Håper ellers det står bra til på Tyning, og at substituttane gjer ein god jobb i og fylle skoa våras;)

 6. Var på tradisjonell jonsokfeiring på Yst-Takle i går. Det var mange som var interessert i å høre hvordan det går med dere. Når vi treffer folk ellers i hverdagen får vi samme spørsmål, så det er mange her hjemme som følger med dere. Har gitt adressa deres til de som ønsker det. De må være flinke til å oppdatere den. Mange lykkeønskinger på veien til dere fra mang her hjemme.
  Klem til alle tre fra taklingane

 7. Watching your journey and reading your comments daily. Facinated about your adventure. Safe trip and continued smooth seas!
  Atle U., Tampa, Florida

  • Nei, det er dårlig med det, men Nessy tok bilder av oss da, så hvis du mailer han kan du sikkert få det.

 8. Hallo sailerboys. Kom over siden deres på nettet, og synest det er spennende å følge ferden deres! Seiler Maxi 77 selv, så det er gøy å se hvilket langturpotensiale som ligger i skuten 😉 Enda artigere når jeg så at Stuerten ombord er en tidligere medstudent fra Mesterskolen på BTF 😉 Lykke til! Ser fram til neste oppdatering!

  Hilsen Christian fra Bergen

 9. yar seilgutar !
  Eg kjenner eg blir kvalm av misunnelse og beundrelse. Håpe dykk har det så kjekt som eg trur at dykk kan ha det !
  fred og kjærleik

 10. Hi boys,
  Your language looks too strange for me, so, I don’t really know where i’m writting…But I’m sure you will see this message!
  This is Sylvain from france, we met in Brest harbour, I’m now in Lorient, preparing my leaving to spain, portugal and mediterranean, I planed to leave on Tuesday 09 of august, hope the wind will be better!
  I planed to make a short stop close to cabo finistere first.
  I wish you great sailing.

  Sylvain.
  sprofileur@hotmail.com

Kommentarfeltet er stengt.