Atlanterhavsnytt

Da har vi etter våre beregninger seilt i ti dager og vi befinner oss nå på posisjon 14 grader og 45 minutter nord og 43 grader og 25 minutter vest. Det betyr at vi er omtrent halvveis over og har seilt rundt 1000 mil! Vi har nå definitivt funnet passaten og det koster av gårde med en fartsrekord på åtte knop i natt. Ellers koser vi oss i sola og spiser fersk fisk og nybakt brød jevnlig, så det er i grunnen et luksusliv vi lever om bord. Og for å toppe det hele hadde vi pizza til middag i går. Det er utrolig deilig å kjøle seg ned i varmen med dukkerter i det krystallklare vannet. Vi syns nesten vi kan se bunnen. Dette var alt fra majesteten denne gang, ny oppdatering følger.

Advertisements

12 responses to “Atlanterhavsnytt

 1. Fantastisk reise og utrolig hyggelig å følge med på dere.
  Gleder oss til neste innlegg.

  Hilsen SY Amalie som reiser på tur 1. april 2012.

 2. Hei Jørgen ! har ennå gitt deg tilbakemeldinger på alle flotte og interessante mailene. Eg følge nøye med og trur nok at eg etterhvert må revurdere min holdning til det å seile. Det virker som dere har det helt topp og at dere har opplevd mye.
  Me har hatt en fine julefeiring med din familie,Det va gildt at du ringte julaften. Nå har eg besøk av marta med kjæreste. Han er en skikkelig gilde . Nå holde de på å lage middag te meg og det lige eg godt å bli varta opp. Ha en fortsatt fine tur og pass dokke for haiene når dokke bade. Karen

 3. Hei! Vi gleder oss på deres vegne. Her har vi fullt hus, bare Jørgen mangler. God tur videre. Skal hilse mye fra farmor som er på besøk. I dag har Jens gått på skøyter som han fikk til jul. Nå er linsene på plass. Dere får komme med ønsker om hva dere vil vi skal ta med. Det høres egentlig ut som dere ikke mangler noe. Mor(Mette)

 4. Hei på dere!
  Over halvveis! Utrolig bra. Høres ut som dere nyter det også.
  Vi skulle jo egentlig gått masse på ski, men her er det ingen snø…..Men vi reiser til den innimellom.I morgen skal Jørn gå sitt første renn.

  Vi har feiret jul med fransk og norsk familie, og det har vært koselig.
  God tur videre. Vi sees til sommeren- ett eller annet sted.
  Og vi koser oss med bilder fra i sommer da vi seilte sammen med dere.
  Tvi-tvi.

  Hanne og Jørn og Kristin som også er hjemme.)

 5. PS.
  Her kommer noen mattenøtter: Dere har jo så god tid:) Hanne

  1.
  De tre første seilbåtene i et verdens løp i langdistanseseiling fikk følgende rangering i antall døgn:
  Båten på andreplass brukte 10 % lenger tid enn vinneren og båt nummer tre brukte 20 % mer tid enn vinneren. Til sammen brukte de tre båtene 264 døgn. Hvor mange døgn brukte hver båt?

  2.
  Edvard og Jarle hadde til sammen 88 klinkekuler. Jarle sa til Edvard: ”Hvis du får av av det jeg har, vil vi ha like mange klinkekuler begge to”. Hvor mange klinkekuler hadde hver av dem?

  3.
  En klokke med urvisere er 13.43. Hvor mange grader er den største vinkelen mellom viserne?

  4.
  I et selskap var det både par og enslige. Da de skiltes tok alle hverandre i hånden og takket for kvelden(unntatt de som var par). Til sammen ble det 42 håndtrykk. Hvor mange enslige og hvor mange par var til stede?

  5.
  En stor vask har to kraner A og B. Det er ulikt trykk i de to kranene. Dersom kran A åpnes, vil vasken fylles på 30 sekunder. Dersom kran B åpnes, vil vasken fylles på 20 sekunder. Dersom begge kranene åpnes samtidig, hvor lang tid vil det da gå før vasken er fylt opp?

 6. Hallo. dette høyrest ut som ein draum, nystekt brød midt ut på atlanteren. Kos deke, dette går jo kjempe fint! Ingrid, Tor Erik og Marthe var å feira jul med oss, Ingrid er kjempe søt og vi kosa oss som besteforeldre. Vi sakna deg Roger, men du har det så fint. Terje og Susan vil feire nyttår med oss, så det blir fint. Julestormen har roa seg, det blei ikkje noko skade her. Morfar ber oss helse og takke for korta, han har det fint. Vi ynskjer deke ein fin seilas inn i det nye året. Godt nyttår til deke alle tre. Klem frå mor og far i Brekke

 7. Hei dere tre nordmenn! Dette var veldig fine sider og hyggelig lesning!
  Vi omgikk hverandre der i Gambia. Det var, for å si det mildt, en intensiv periode for oss, med så mye inntrykk at jeg glemte verden rundt og å melde fra, som jeg sa jeg skulle gjøre, når vi kom frem. Kanskje vi sees på andre siden av Atlanterhavet. Vår avreise i den retningen er ikke før ca 10. januar.
  Ha en strålende seilas!
  Vennlig hilsen Andreas fra Zirk Mir! (Gomera)

 8. Hallo gode venner

  Det er fryd å følge med dere på ferden.
  Hvilken fantastisk følelse det må være å sitte der ute 1000 nm fra land og 1000 nm til land.
  Verden får noen proposjoner som jeg liker
  Jeg ønsker dere alt godt i 2012 .
  Må vinden stå dere bi og utstyret holde og hver en av dere ha en riktig god feriring på havet.

  Lykke på reisen og GODT NYTTÅR.

  Kjetil

 9. Hei ! Fint at det går så godt, notert ny fartsrekord og greier. Kos dokke vidare og husk skogbrann faren viss dokke skal sende opp nyttårsraketter 😉

  Godt nytt år frå oss på Kvinlog..

  Sjonkel Kåre..

 10. Godt nyttår til deke alle:) Høyres ut so deke har da fantastisk! Gleda meg til neste oppdatering og fleire bilde! 🙂 klem&klem

 11. Godt nyttår frå oss på Takle!
  Ser fram til neste oppdatering. Håpar det ikkje vert lenge til.

Kommentarfeltet er stengt.